In mould Labeling

Bij In Mould Labeling (IML) wordt een label in de matrijs aangebracht. Vervolgens vindt het spuitgietproces plaats waarbij het label en het ingespoten, vloeibare kunststof zich aan elkaar verbinden. Zo wordt het label een onlosmakelijk onderdeel van uw product. Zo’n label kan een commerciële boodschap dragen, maar ook een functionele zoals een barcode of een RFID-label. Zodat u met een simpele scan van bijvoorbeeld een krat, de exacte inhoud direct kunt uitlezen. Een andere functioneel voorbeeld is een track & trace code.

Met één matrijs hetzelfde product verschillende uitstralingen geven.

Label blijft zichtbaar en is bestand tegen schoonmaakchemicaliën.

Geeft uw product meer herkenbaarheid en merkwaarde.

Bij functioneel gebruik: kostenverlagend, want minder handelingen.

productVoorbeelden 

De klapkratten die in grote getallen bij ons van de band rollen, zijn voorzien van een barcode. Eigenlijk onmisbaar als u snel, efficiënt en nauwkeurig te werk wilt gaan. Als alle informatie op een barcode staat die eenvoudig kan worden uitgelezen, dan vermindert u het aantal (menselijke) handelingen en dus de totale kosten.

Onze fietsmand Mybasket is voorzien van een In Mould Label. Ook uw product kan op deze manier eenvoudig worden voorzien van een onderscheidend design.

Andere spuitgiettechnieken 

Het machinepark van Hollarts is ingericht op verschillende spuittechnieken die aanvullend zijn op het standaard kunststof spuitgieten. Vaak kunnen wij in stap 2 van onze aanpak al bepalen welk techniek het beste aansluit op uw behoeften.

2K Spuitgieten
Ook wel ‘twee componenten spuitgieten’ genoemd. Hierbij worden een harde kunststof en een zachtere kunststof in één shot geproduceerd.

Spuitgieten met gasinjectie
Tijdens de productiegang wordt er een beetje gas door de matrijs gestuwd, waardoor je holle objecten krijgt met een mooie gelijkmatige wanddikte.