Intralogistiek

Binnen intralogistiek draait alles om het efficiënt beheren van alle processen en verplaatsingen binnen een bedrijf. Met ons team van in-house engineers en onze uitgebreide technische expertise zijn we gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kunststofkratten en trays voor diverse toepassingen, waaronder opslag, orderpicking, sorteren en verpakken.

Zaken zoals maatvoering, vlakheid van de bodem, het geluidsniveau bij gebruik en goede tracking & tracing zijn allerlei aspecten die hierbij van belang zijn. We streven ernaar om aan de strenge normen te voldoen, zodat we hoogwaardige producten kunnen leveren die aan al deze en uw eisen voldoen.

Automatisering en robotica

Automatisering speelt een steeds grotere rol in de intralogistiek. Onze producten kunnen daarom gebruikt worden in geautomatiseerde Automatic Storage & Retrieval Systems (AS/RS-systemen), waaronder shuttle- en miniload-systemen en Autonome Mobiele Robots (AMR's). Het naleven van strenge eisen van deze systemen met betrekking tot brandveiligheid en het gebruik van sprinklers in magazijnen, zoals die van FM Global en het Duitse VdS, garandeert dat onze producten geschikt zijn voor veilig gebruik in geautomatiseerde intralogistieke systemen.

 

data-analyse mogelijk gemaakt

AS/RS-systemen worden steeds verder geoptimaliseerd en er vindt steeds meer data-uitwisseling plaats. Voor deze data-uitwisseling worden verschillende tracking- en tracingtechnieken gebruikt, waarbij de datakwaliteit essentieel is. Het is onder andere belangrijk dat barcodes en QR-codes goed leesbaar zijn en blijven. Deze codes kunnen worden aangebracht met stickers of met behulp van In Mould Labelling (IML).

Met IML worden de labels versmolten met de bak of tray. Dit zorgt voor optimale kwaliteit en duurzaamheid. Het versmelten van de labels vermindert namelijk de slijtage, wat bijdraagt aan de levensduur van de producten. In sommige gevallen kan lasermarkering op de krat of tray ook interessant zijn. Door slimme vakverdelers te combineren met deze identificatietechnieken is het mogelijk om kratten te compartimenteren/ op te splitsen, waardoor het aantal SKU's eenvoudig kan worden verhoogd.

Mocht het toepassen van Radio Frequency Identification (RFID) een van uw eisen zijn, dan kunnen wij u hierbij helpen. Met RFID-technologie kan informatie draadloos worden uitgewisseld via radiogolven. We plaatsen een speciale RFID-antenne/tag op de krat, zodat de informatie kan worden gelezen met een RFID-lezer. Deze informatie kan dan worden gebruikt in software, waardoor de systemen nog efficiënter worden.

Samen bijdragen aan een groene toekomst

We streven ernaar om onze producten zo te ontwerpen dat ze jarenlang meegaan. In geval van schade kunnen onze producten eenvoudig gerecycled worden, zodat wij samen met u een closed loop kunnen vormen. Dit draagt bij aan de circulaire economie en aan een duurzamere toekomst. We investeren in milieuvriendelijke technologieën en methoden om onze ecologische impact te verminderen. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame materialen en productiemethoden die de CO2-uitstoot verminderen en afval minimaliseren.

“Door betrouwbare oplossingen te leveren stelt Hollarts bedrijven in staat om hun operationele efficiëntie en klanttevredenheid te verhogen, kosten te verlagen en doorlooptijden te verkorten”

Tjerk Holland
Sales Manager