Kunststof spuitgieten

Bij kunststof spuitgieten wordt kunststof gesmolten en onder hoge druk in een matrijs gespoten. De holte van de matrijs heeft de vorm van het gewenste product. Na afkoeling heeft het product de gewenste vorm, hardheid en uitstraling. 

Zeer ruime ontwerpvrijheid

Veel functionaliteiten via 1 productieslag geïntegreerd in 1 product

Duurzaam materiaal

Van idee tot eindproduct
en verder

Kunststof spuitgieten is het productieproces waarmee we uw visie in kunststof gieten. Maar we doen meer. Voor en na het kunststof spuitgieten helpen we u op meerdere fronten. Hollarts is uw one-stop-shop.

 • 1. Verkennen

  U heeft een visie. Een idee dat zich moet vertalen naar een concreet product van kunststof. Die visie deelt u met Hollarts. Een idee kan in uw hoofd bestaan of u heeft een voorbeeldproduct waar u naartoe wilt werken. Beide scenario's passen prima in de volgende stappen.

 • 2. Verrijken

  Uw ideeën verrijken we met onze expertises en ervaringen. In welke omgeving en onder welke omstandigheden gaat het product gebruikt worden? Welke wensen en eisen stelt u aan het product? Dan hebben wij al een redelijk beeld van het type materiaal, het design en de overige eisen.

 • 3. Conceptualiseren

  Onze engineers werken al schetsend toe naar 3D-tekeningen en productpresentaties. Een prototype van uw product behoort zeker tot de mogelijkheden.

 • 4. Ontwikkelen

  Afspraken en planningen worden vastgelegd en we formeren een projectteam dat zich volledig toewijdt aan uw product. We ontwikkelen de matrijs en doen de eerste proefspuitingen. Samen met u zetten we de laatste puntjes op de i.

 • 5. Produceren

  Een aantal laatste checks en dan kunnen we naar de volgende fase. Razendsnelle robots, high-tech machines en onze ervaren mensen gieten uw visie nu letterlijk in kunststof. Uw product kan de markt op!

 • 6. Ondersteunen

  Wij onderhouden uw matrijs voor een zo lang mogelijke levensduur. Ook kunnen we de opslag en transport van uw product verzorgen. En wij helpen u met recycling als dit gewenst is. Kortom, we stemmen onze aanvullende diensten exact op uw wensen af.

Product
voorbeelden

Kunststof spuitgieten zorgt voor oerdegelijke, duurzame producten. Veel producten van Hollarts vinden hun weg naar de logistieke, technische en home & garden sector.

Logistiek

Logistiek

Betrouwbare ladingdragers voor uw (intern) transport.

Meer informatie

Techniek

Techniek

Passende onderdelen voor uw technische installaties.

Meer informatie

Home & Garden

Home & Garden

Een breed scala mogelijkheden voor in en om huis.

Meer informatie

Materialen
& grondstoffen

Materialen

Kunststoffen bestaan in zeer vele varianten, soorten en typen. Dit varieert van de bekende veelvuldig beschikbare kunststoffen zoals PE en PP tot de meer exotische soorten. Elk type kunststof heeft zijn kenmerkende eigenschappen en kent zijn specifieke toepassingen.

Gerecyclede kunststoffen
Dit zijn kunststoffen die ofwel bestaan uit industrie afvalstromen of uit consumenten afvalstromen. Door een goede selectie, reiniging en vermaling van deze afvalstromen kan het kunststof dat hier uit beschikbaar komt weer ingezet worden voor nieuwe producten. Hiermee zijn bijvoorbeeld closed-loop systemen mogelijk.

Bio-based kunststoffen
Bio-based kunststoffen kernmerken zich door het feit dat de basis niet van aardolie afkomstig is maar van overwegend reststromen uit de landbouwindustrie. Denk bijvoorbeeld aan stengels van suikerriet die overblijven na de suikerraffinage, van dit materiaal kunnen kunststoffen gemaakt worden.

Polyethyleen (PE)
Polyethyleen is een grondstof welke vaak wordt ingezet bij de productie van kunststof kratten, trays en overige ladingdragers. Door de gunstige eigenschappen zoals o.a. hoge slagvastheid bij koude is dit een robuuste en makkelijk verwerkbare kunststof. De hoofdsoorten van dit materiaal zijn: HDPE, LDPE, LLDPE.

Polycarbonaat (PC)
Een materiaal dat een hoge slagvastheid heeft. Het materiaal kan ingezet worden voor producten die glashelder (doorzichtig) moeten zijn maar kan ook prima ingekleurd worden. Het materiaal heeft brandvertragende eigenschappen.

Polypropyleen (PP)
Dit is net als PE een materiaal wat veelvuldig wordt gebruikt voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Voordelen van PP zijn bijvoorbeeld het lage soortelijk gewicht en de grotere maatvastheid in vergelijking tot PE. PP is in verschillende varianten verkrijgbaar zoals: copolymer PP, homopolymer PP en random PP. Afhankelijk van de applicatie wordt het juiste materiaal geselecteerd.

Polyamide (PA)
Dit is een zogeheten technische kunststof met als kenmerk een hoge slagvastheid (onder de juiste omstandigheden). Dit type materiaal wordt vaak ingezet bij producten waarbij een grotere sterkte en stijfheid van belang zijn.

Acrylonitril Butadieen Styreen (ABS)
ABS is een samenvoeging van 3 verschillende kunststoffen waarbij het beste van deze 3 kunststoffen wordt gecombineerd. ABS geeft een mooie product uitstraling en is erg geschikt voor producten waarbij mechanische belastingen hoger zijn als bij PE of PP. ABS heeft tevens een uitstekende chemische bestendigheid en goede elektrische isolatie eigenschappen.

Polyoxymethyleen (POM)
Een harde kunststof met goede glij-eigenschappen en een uitstekende slijtvastheid. Het is een ideale vervanger voor metalen delen.

Aanvullende diensten Hollarts

We creëren een samenspel van diensten om u optimaal te helpen. Wat kunnen we nog meer voor u betekenen?

Productontwikkeling

Productontwikkeling

Wat is de beste kunststof oplossing voor uw wensen? Dat verkennen onze engineers samen met u.

Meer informatie

Matrijzen

Matrijzen

Een onmisbaar element in de totstandkoming van uw product. Wij creëren én verzorgen uw matrijs.

Meer informatie

Assemblage

Assemblage

Om tot een gereed product te komen verzorgen wij ook de assemblage van uw product.

Meer informatie

Opslag & logistiek

Opslag & logistiek

Onze dienstverlening op het gebied van opslag en logistiek stemmen wij af op uw wensen.

Meer informatie