2K Spuitgieten

2K spuitgieten wordt ook wel twee componenten spuitgieten genoemd. Deze spuittechniek integreert twee kunststofsoorten in één product. Bijvoorbeeld een rubbersoort die wordt verbonden aan een harde kunststof. De twee kunststoffen worden dan gelijktijdig in één matrijs gespoten en het resultaat is dan bijvoorbeeld een stevig handvat, maar met een zachtere, gebruiksvriendelijke greep.

Meerdere functies geïntegreerd in één product

Geen assemblage-handeling nodig

Esthetisch mooier én een sterkere verbinding dan twee geassembleerde componenten

Productvoorbeelden

Deze techniek hebben we onder andere gebruikt voor de moer van een parasolvoet. Deze heeft nu meer klemkracht op alle verschillende parasolstokken die er zijn. Al die verschillende vormen en oppervlaktes van stokken moeten worden “geabsorbeerd” om stevig in de parasolvoet te staan. Dat lukt met deze 2K-oplossing. En doordat we het tweede component (het rubber) hebben laten doorlopen naar de buitenkant, ziet het er ook nog eens erg fraai uit.

2K spuitgieten wordt ook zeer functioneel als het technische producten, zoals deze bocht van een rookgasafvoer, voorziet van een afdichting. Dat scheelt ook weer een rubberen ringetje dat apart geassembleerd moet worden.

Andere spuitgiettechnieken 

Het machinepark van Hollarts is ingericht op verschillende spuittechnieken die aanvullend zijn op het standaard kunststof spuitgieten. Vaak kunnen wij in stap 2 van onze aanpak al bepalen welk techniek het beste aansluit op uw behoeften.

In Mould Labeling (IML)
Uw gewenste label wordt in de matrijs geplaatst en op hoge temperatuur aangebracht ín het product. Dat gebeurt tijdens het spuitgietproces.

Spuitgieten met gasinjectie
Tijdens de productiegang wordt er een beetje gas door de matrijs gestuwd, waardoor je holle objecten krijgt met een mooie gelijkmatige wanddikte.