Spuitgieten met gasinjectie

Bij het spuitgieten met gasinjectie duwt een gas (stikstof), tijdens het spuitgietproces, de vloeibare kunststof tegen de wand van de matrijs. De stikstof wordt vervolgens afgevoerd en laat een holle ruimte achter. Bij deze spuittechniek heeft de matrijs een injectiepunt voor de kunststof en een injectiepunt voor de stikstof. Spuitgieten met gasinjectie is ideaal om een licht en handzaam product te maken dat toch een bepaalde stijfheid moet hebben om solide en betrouwbaar te zijn. Een handvat van een autostoel voor kleine kinderen bijvoorbeeld. 

Snelle koeltijd

Minder materiaal nodig

Grotere wanddiktes mogelijk dan bijvoorbeeld bij vacuümvormen, maar behoud van laag gewicht

Productvoorbeeld

Een fietsmand moet natuurlijk prettig hanteerbaar zijn. Oftewel: solide, maar licht in gewicht. Onze fietsmand Mybasket is daar een goed voorbeeld van. De handvatten zijn tot stand gekomen door middel van spuitgieten met gasinjectie. De wanden hebben daardoor de juiste en betrouwbare dikte, maar het product in zijn geheel blijft licht.

Andere spuitgiettechnieken 

Het machinepark van Hollarts is ingericht op verschillende spuittechnieken die aanvullend zijn op het standaard kunststof spuitgieten. Vaak kunnen wij in stap 2 van onze aanpak al bepalen welk techniek het beste aansluit op uw behoeften.

In Mould Labeling (IML)
Uw gewenste label wordt in de matrijs geplaatst en op hoge temperatuur aangebracht ín het product. Dat gebeurt tijdens het spuitgietproces.

2K Spuitgieten
Ook wel ‘twee componenten spuitgieten’ genoemd. Hierbij worden een harde kunststof en een zachtere kunststof in één shot geproduceerd.