Andere branches

Wij beschikken over spuitgietmachines met capaciteiten tot 1.000 ton. Daarmee produceren we een breed scala kunststof oplossingen. Voor just-in-time levering, tijdelijke opslag of levering op afroep kunt u bij ons flexibel beschikken over ruime magazijnmogelijkheden. Daarmee borgen wij de continuïteit van uw (productie-)proces en helpen wij u concurrerend in uw markt te staan.

Kunststof spuitgieten biedt een zeer ruime ontwerpvrijheid, veel functionaliteiten via één productieslag en vele mogelijkheden in materiaal. Hierbij zijn ook duurzame biobased materialen mogelijk, of gerecyled kunststof. Wij kunnen halffabricaten leveren, maar ook volledig geassembleerde eindproducten. Zo opereren wij als uw ketenpartner en in veel gevallen treedt Hollarts op als co-engineer. Dat betekent dat de producten voor deze sector vaak maatwerk zijn. Het ontwerp kan nauwkeurig afgestemd worden op specifieke toepassingen.

VAN IDEE TOT EINDPRODUCT
EN VERDER

Kunststof spuitgieten is het productieproces waarmee we uw visie in kunststof gieten. Maar we doen meer. Voor en na het kunststof spuitgieten helpen we u op meerdere fronten. Hollarts is uw one-stop-shop.

 • 1. Verkennen

  U heeft een visie. Een idee dat zich moet vertalen naar een concreet product van kunststof. Die visie deelt u met Hollarts. Een idee kan in uw hoofd bestaan of u heeft een voorbeeldproduct waar u naartoe wilt werken. Beide scenario's passen prima in de volgende stappen.

 • 2. Verrijken

  Uw ideeën verrijken we met onze expertises en ervaringen. In welke omgeving en onder welke omstandigheden gaat het product gebruikt worden? Welke wensen en eisen stelt u aan het product? Dan hebben wij al een redelijk beeld van het type materiaal, het design en de overige eisen.

 • 3. Conceptualiseren

  Onze engineers werken al schetsend toe naar 3D-tekeningen en productpresentaties. Een prototype van uw product behoort zeker tot de mogelijkheden.

 • 4. Ontwikkelen

  Afspraken en planningen worden vastgelegd en we formeren een projectteam dat zich volledig toewijdt aan uw product. We ontwikkelen de matrijs en doen de eerste proefspuitingen. Samen met u zetten we de laatste puntjes op de i.

 • 5. Produceren

  Een aantal laatste checks en dan kunnen we naar de volgende fase. Razendsnelle robots, high-tech machines en onze ervaren mensen gieten uw visie nu letterlijk in kunststof. Uw product kan de markt op!

 • 6. Ondersteunen

  Wij onderhouden uw matrijs voor een zo lang mogelijke levensduur. Ook kunnen we de opslag en transport van uw product verzorgen. En wij helpen u met recycling als dit gewenst is. Kortom, we stemmen onze aanvullende diensten exact op uw wensen af.

Product
voorbeeld

Deze  onderdelen vormen een voorbeeld van wat wij kunnen betekenen voor bedrijven in de technische sector. De producten die u hier ziet zijn behoorlijk specifiek, namelijk voor de installatiebranche. Het spreekt voor zich dat de mogelijkheden veel diverser zijn. Ook voor uw technische uitdaging vinden wij de oplossing.

Rookafvoerbuis

Waar rook is, is een afvoerbuis van Hollarts.

Rookafvoerbuis

referenties

SEPCOURT

Hollarts heeft meegeholpen met de ontwikkeling en productie van een modulaire buitensportvloer. Voor ons is het daarbij belangrijk om zeker te weten dat er geen verboden chemicaliën aan onze producten worden toegevoegd. Bij productie in het verre oosten is dat nog maar de vraag. De kwaliteit is heel constant en goed. Door bewust te kiezen voor productie in Nederland zijn onze producten een stuk duurzamer dan die van onze concurrenten. Er zijn minder transportbewegingen en ook doet Hollarts er alles aan om zo klimaatneutraal mogelijk te werken.

"De werknemers van Hollarts voelen meer als collega’s, we doen het echt samen en dat ervaren wij als enorm fijn."

Dorith Schute
Eigenaar SEPCOURT

Cox Geelen

Hollarts heeft voor ons een kunststof rookgassysteem ontwikkeld. Dat systeem ontbrak namelijk nog in ons assortiment. Wij hebben de samenwerking met Hollarts als zeer prettig ervaren, waarbij kennis over matrijzen en producten over en weer is uitgewisseld. Daardoor is het geheel meer dan de som der delen.

"Een zeer prettige samenwerking, waarbij kennis over matrijzen en producten over en weer is uitgewisseld."

Bart Merx
Manager procurement & logistics