Logistiek en supply chain

Formaat, stapelbaarheid, nestbaarheid, belastbaarheid; iedere supply chain stelt zo zijn eigen eisen aan herbruikbare verpakkingen. Met ontwerp en uitvoering speelt Hollarts steeds in op de behoefte van de afnemers. Onze logistieke middelen voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit, robuustheid en – als dat gewenst is - voedselveiligheid.

Europese standaardmaten

Voor een efficiënt transport is het van belang dat ladingdragers zoals kratten passend op een pallet of rollende drager vervoerd kunnen worden. De formaten van verpakkingen zijn daarom gebaseerd op standaard palletformaten. De kratten die Hollarts uit voorraad kan leveren, zijn gebaseerd op het Europalletformaat (80x120cm): we hebben kratten in ¼ palletformaat (40x60cm) en 1/8 palletformaat (40x30). Maar uiteraard zijn ook andere afmetingen mogelijk!

Ergonomie en gebruiksgemak

Alle emballage moet gemakkelijk hanteerbaar zijn tijdens laden en lossen én op de winkelvloer. Hollarts houdt hier rekening mee in het ontwerp, bijvoorbeeld door het toevoegen van goede handgrepen en het vermijden van scherpe randen en hoeken. Stapelen moet eenvoudig en veilig kunnen en als er een klapmechanisme gebruikt wordt, moet dit geen afgeknelde vingers opleveren. Ook moeten de producten goed gereinigd kunnen worden.

Poolingsystemen en tracking

Hollarts produceert regelmatig voor poolingbedrijven. De ladingdrager wordt daarbij door meerdere gebruikers gedeeld in een ‘pool’. Dat kan een gesloten pool zijn, waarbij de emballage na één ronde van producent tot retailer weer terugkeert bij de oorspronkelijke eigenaar, of een open pool. In een open pool worden de ladingdragers gekenmerkt door een label of logo en kunnen deze door alle deelnemers aan de betreffende pool vrijelijk gebruikt worden.

Voor gebruik in een pool is robuustheid van het product en eventueel repareerbaarheid van extra groot belang. Ook kan identificatie of tracking van de ladingdragers een rol spelen, bijvoorbeeld met een QR-code, RFID label of chip. Ook hierin kan Hollarts adviseren.

Product
voorbeelden

De producten voor de logistieke branche kennen bij Hollarts een eindeloze variatie in omvang, complexiteit en seriegrootte. Wij ontwikkelen en vervaardigen zowel in opdracht als in eigen beheer.

Leliebollenkrat

Leliebollenkrat

Speciaal ontwikkeld voor en met leliebollentelers.

Leliebollenkrat

Champignonkrat

Champignonkrat

Lichtgewicht zonder kwaliteitsconcessies te doen.

Champignonkrat

Mosselbak

Mosselbak

Stevig, representatief en kosteneffectief.

Mosselbak

E2 Krat

E2 Krat

De praktische oplossing die de vleessector zoekt.

E2 Krat

referenties