Matrijzen

Zonder goede matrijs geen goed product. Zo simpel is het en daarom houden we zo’n sterke focus op uw matrijs. In zowel Europa als Azië hebben we een sterk netwerk van zorgvuldig geselecteerde matrijsmakers opgebouwd.

Uw matrijsregisseur

Hollarts houdt continu de regie over uw te ontwikkelen matrijs. We beoordelen deze op alle belangrijke aspecten, zoals het vloeipatroon en de koeling. Daarnaast is het natuurlijk zo dat we veel verschillende machines hebben. Deze machines kennen wij als geen ander en daarom toetsen we of de matrijs met elke machine 'correspondeert'. De eerste proefspuitingen geven ons de feedback die we nodig hebben en zo weten we of de uitkomsten voldoen aan het programma van eisen dat we samen met u formuleerden in de productontwikkelfase.  

Matrijsontwikkeling

Matrijsontwikkeling valt onder stap 4 in onze aanpak. Uw productbehoeften en het daaruit voortkomend programma van eisen vormen de basis voor de te ontwikkelen matrijs.

 • 1. Verkennen

  U heeft een visie. Een idee dat zich moet vertalen naar een concreet product van kunststof. Die visie deelt u met Hollarts. Een idee kan in uw hoofd bestaan of u heeft een voorbeeldproduct waar u naartoe wilt werken. Beide scenario's passen prima in de volgende stappen.

 • 2. Verrijken

  Uw ideeën verrijken we met onze expertises en ervaringen. In welke omgeving en onder welke omstandigheden gaat het product gebruikt worden? Welke wensen en eisen stelt u aan het product? Dan hebben wij al een redelijk beeld van het type materiaal, het design en de overige eisen.

 • 3. Conceptualiseren

  Onze engineers werken al schetsend toe naar 3D-tekeningen en productpresentaties. Een prototype van uw product behoort zeker tot de mogelijkheden.

 • 4. Ontwikkelen

  Afspraken en planningen worden vastgelegd en we formeren een projectteam dat zich volledig toewijdt aan uw product. We ontwikkelen de matrijs en doen de eerste proefspuitingen. Samen met u zetten we de laatste puntjes op de i.

 • 5. Produceren

  Een aantal laatste checks en dan kunnen we naar de volgende fase. Razendsnelle robots, high-tech machines en onze ervaren mensen gieten uw visie nu letterlijk in kunststof. Uw product kan de markt op!

 • 6. Ondersteunen

  Wij onderhouden uw matrijs voor een zo lang mogelijke levensduur. Ook kunnen we de opslag en transport van uw product verzorgen. En wij helpen u met recycling als dit gewenst is. Kortom, we stemmen onze aanvullende diensten exact op uw wensen af.

APK voor de matrijs

Zoals gezegd: een goede matrijs zorgt voor een goed product. En goede producten zijn succesvol. Dat betekent dat de productie van uw product volop draait en dat de matrijs optimaal wordt benut. Ook dan kunt u vertrouwen op de zorg van Hollarts voor uw matrijs. Slijtdelen worden tijdig vervangen, de matrijs wordt grondig gereinigd en opnieuw gesmeerd. Eigenlijk een soort APK voor de matrijs.

Daarnaast kan het zeer goed zijn dat u blijft innoveren en uw product zich verder ontwikkelt. Ook daarbij helpen we graag. Wellicht moet de matrijs aangepast worden op basis van die verdere productontwikkelingen.

Meer weten
over matrijzen?

Neem contact op met Allard. Hij vertelt u meer over zowel de totstandkoming van uw matrijs als het onderhoud ervan.

Allard weet alles over matrijzen

Bel met Allard Froon
+31(0)316 - 22 73 33

Allard Froon