Stage IPO bij Hollarts: chiller dan school!

Geplaatst op: 05-10-2023

Robin Buijs (op de foto linksvoor) studeert Industrieel Product Ontwerpen (IPO) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hij zit in zijn derde jaar en loopt een half jaar full-time stage bij Hollarts. We stelden hem er een aantal vragen over.

Hoe ben je bij Hollarts terechtgekomen? 
Ik had al een aantal bedrijven gebeld, maar bij die bedrijven was geen geschikte stageplaats. Onze opleiding heeft een Teams-pagina waar alle stagebedrijven op staan en daar zag ik toen een poster van Hollarts. Ik heb een mailtje gestuurd. Allard belde me dezelfde dag nog en twee dagen later zat ik op kantoor in Didam met hem te praten.  

Hoe bevalt het tot nu toe? 
Erg goed! De collega’s zijn vriendelijk en ik kan overal naar binnen om vragen te stellen. De drempel om iemand aan te spreken is heel laag. Ik vind stage eigenlijk chiller dan school, want als je de deur uitloopt, is de dag klaar. Tijdens school moet je ’s avonds en in het weekend nog van alles doen.  

Je stage is net drie weken begonnen. Waar kijk je het meest naar uit?  
Om bezig te zijn met de werkzaamheden in een vakgebied waar ik voor geleerd heb. En om écht iets op te leveren dat op de markt komt, dat is wel gaaf. Op school ben je ergens een paar weken mee bezig, je krijgt een beoordeling en dan is het klaar. Nu werken we naar een echt product toe.  

Heb je een duidelijke opdracht? 
Ja, ik ga aan de slag met een bepaald soort krat, die breed ingezet zal gaan worden. Daarvoor moet ik eerst marktonderzoek doen om de functie-eisen te achterhalen. Zo’n krat zal verschillende producten gaan dragen en elk product heeft andere specificaties en eisen wat betreft maat, gewicht, ventilatie en zo verder. 

Je hoeft je dus niet te vervelen.  
Zeker niet. Naast die opdracht krijg ik ook een heleboel andere taken om af te kunnen wisselen. Ik krijg het vertrouwen om zelfstandig te werken en veel ruimte om zelf dingen uit te zoeken. Ze laten me echt mijn ding doen, dat is fijn. Er wordt ook wel een mate van zelfstandigheid verwacht, maar dat vind ik wel logisch voor een derdejaars-stage.  

Waarom zou je Hollarts als stagebedrijf aanraden?  
Kratten zijn misschien niet het meest spannende product, maar tussen het concept ‘een kubus zonder deksel’ en wat er uiteindelijk uit die machines komt rollen, zitten ontzettend veel denkstappen en dat maakt het interessant. Ook het proces van spuitgieten vind ik heel interessant. Op school is dat wel even voorbijgekomen, maar hier duik je er helemaal in.  

Bij Hollarts hanteren ze grotendeels dezelfde processtappen als die wij op school leren, dus de skills die ik op de opleiding heb geleerd, kan ik hier toepassen. Dat sluit mooi aan.  

Heb je nog tips voor studenten die op zoek zijn naar een stage? 
Neem initiatief, bel bedrijven gewoon op! Ook al hebben ze niks over stages op hun website staan of vragen ze naar een afstudeerstage, ga gewoon het gesprek aan. Dat is in het begin spannend, maar als je er eenmaal één gebeld hebt, wordt het makkelijker.  

 

Ook stagelopen bij Hollarts? Neem contact op met Ilona Jansen!

 

Stage IPO bij Hollarts: chiller dan school!
Hollarts Stage

Ga terug