Stage Financial Control bij Hollarts: een aanrader!

Geplaatst op: 19-10-2023

Birte ten Brinke (bovenaan op de foto) studeert Finance & Control (Bedrijfseconomie) aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en zit in het derde jaar. Vijftien weken lang loopt ze vier dagen per week stage op onze financiële afdeling. Hoe bevalt de stage haar? Lees het hier!

Hoe ben je bij Hollarts terechtgekomen?
Vanuit de trein zag ik de grote banner aan het gebouw hangen. Toen heb ik een mailtje gestuurd en de volgende dag had ik al antwoord. Mijn stage was dus snel geregeld! 

Wat vind je van de sfeer in het bedrijf?
Heel fijn en warm. Iedereen is vriendelijk en wil je helpen. Ik merk wel dat iedereen heel druk is, maar ze maken toch allemaal even tijd voor je als je iets wilt vragen. Ik durf ook overal gewoon naar binnen te stappen. Toen ik laatst jarig was, hadden ze vlaggetjes voor me opgehangen. Ze geven je hier echt het gevoel dat je welkom bent en erbij hoort. Erg leuk!  

Je stage is net begonnen. Wat doe je zoal tot nu toe?
Ik ben nu vooral bezig met de KPI’s. KPI staat voor kritieke prestatie indicator, of key performance indicator in het Engels. Een KPI is een variabele die je gebruikt om de prestaties van een bedrijf te meten op het gebied van bijvoorbeeld producten, verkopen of werknemers. Organisaties hebben doelen op een lange termijn die vertaald worden naar doelen op een korte termijn. Door de KPI's te volgen, zie je de ontwikkeling. Klopt het nog wat er staat, wat kan er beter?  

Ik vind het leuk om overal bij mee te kijken. Mijn vorige stage was bij een heel groot bedrijf en daar werden heel veel taken uitbesteed aan medewerkers in het buitenland. Hier kan ik veel beter zien hoe alles in z’n werk gaat, ook de taken die ik zelf niet perse hoef te doen zoals facturen maken. Productieboekhouding is sowieso anders, daarom wilde ik graag bij een productiebedrijf werken. Die kant van mijn opleiding heb ik in mijn vorige stage nog niet kunnen zien.  

Wat bevalt je goed aan je stage bij Hollarts?
Dat ik veel vrijheid krijg. Ik krijg duidelijke opdrachten met daarbij een deadline en daar kan ik zelfstandig mee aan de slag. Ik heb alle ruimte om vragen te stellen, maar ook om de opdrachten op mijn eigen manier uit te voeren.   

Hoe bevalt het om vier dagen in de week te werken?
Dat vind ik heel fijn. Ik heb weer een ritme: vroeg wakker en rond vijf uur klaar. ’s Avonds lekker vrij en op vrijdag de tijd om aan opdrachten voor school te werken. Dat is namelijk mijn terugkomdag op de opleiding. 

Is er nog iets dat je verrast heeft? 
Toch wel de toegankelijkheid van de medewerkers. Ik heb echt het gevoel dat ik bij iedereen terecht kan. Tijdens mijn tweede gesprek kwam de algemeen directeur zich zelfs even voorstellen. Inmiddels kan ik bij hem ook rustig binnenlopen om iets te vragen. En dat een operationeel directeur serieus luistert naar wat een stagiaire te zeggen heeft, zie je ook niet vaak. Dat is echt niet overal zo, meestal is er een veel strengere hiërarchie. Ik kan een stage bij Hollarts echt aanraden, ik heb het hier erg naar mijn zin! 

 

Ook stagelopen bij Hollarts? Neem contact op met Ilona Jansen!

 

Stage Financial Control bij Hollarts: een aanrader!
Hollarts Stage

Ga terug