Stage Smart Industry bij Hollarts: ruimte voor ontwikkeling!

Geplaatst op: 24-10-2023

Cas Bremer (rechts op de foto) studeert Smart Industry aan het Graafschap College en zit in zijn derde jaar. Hij loopt een half jaar stage bij Hollarts, full-time. Hij vertelt hoe hem dat bevalt.

Hoe ben je bij Hollarts terechtgekomen?
Het Graafschap College heeft afspraken met bedrijven in de regio, dus er is een lijst met mogelijke stageplekken. Op basis van die lijst had ik een top 3 gemaakt, ik richtte me vooral op de richting Research & Development. Helaas was er bij die bedrijven geen plek óf was de stage niet complex genoeg voor een derdejaars. Een van mijn leraren raadde me toen Hollarts aan. Omdat ik kunststof wel interessant vind, heb ik ja gezegd.  

Deze plek had dus niet je eerste voorkeur, wat vind je er nu van?
Helemaal prima! Ik zie Hollarts als een wit canvas waar ik van alles kan leren en uitproberen. Aan het begin van mijn stage liep ik mee met de Technische Dienst. Dat was niet helemaal wat ik zocht en waar ik in de praktijk kon brengen wat ik op de opleiding geleerd had. Gelukkig reageerden ze hier positief toen ik dat aangaf en hebben ze goed met me meegedacht om de stage wat anders vorm te geven. Ik kreeg echt de ruimte om mezelf te zijn. En wat ik fijn vind: ze zien wat ik zou kunnen leveren.  
 
Wat vind je van de sfeer in het bedrijf?
Goed. De mensen zijn erg fijn. Ik krijg vrijheid en ruimte om met mijn opdracht bezig te zijn. Het voelt als een gezonde werkomgeving. 

Wat is je opdracht?
In verband met de tekorten aan technisch personeel in combinatie met de vergrijzing onderzoek ik hoe en waar Hollarts kan investeren in robots. En dan vooral daar waar mensen moeten lopen van de ene naar de andere plek om iets aan te pakken, te verzetten, aan of uit te zetten of noem maar op. Kan dit slimmer georganiseerd worden? Mankracht wordt steeds schaarser en daar wil Hollarts goed op inspringen. Dus nu heb ik, in een productiebedrijf, toch een stage waar ik bezig ben met Research & Development.  

Wat is er zo specifiek aan een productiebedrijf? 
Het tempo ligt hoog, de boel moet blijven draaien. Ik vind het interessant om te zien hoe de processen werken en op basis waarvan er besluiten genomen worden. Soms gaat er een groot kruis door bepaalde plannen omdat die te lang gaan duren of op een andere manier niet haalbaar zijn. Tegelijk is er wel aandacht en ruimte voor ontwikkeling. Dat evenwicht vind ik wel boeiend.  

 

Ook stagelopen bij Hollarts? Neem contact op met Ilona Jansen!

 

Stage Smart Industry bij Hollarts: ruimte voor ontwikkeling!
Hollarts Stage

Ga terug