Een machine zuiniger dan een waterkoker!

Geplaatst op: 24-10-2022

Ons machinepark is verrijkt met een nieuwe spuitgietmachine. De machine van Demag heeft een sluitkracht van 100 ton, maar is zuiniger dan een waterkoker!

Weer duurzamer

Onlangs hebben we een nieuwe Demag spuitgietmachine in gebruik genomen. Deze nieuwe machine heeft een sluitkracht van 100 ton. Dit geeft de kracht aan waarmee de machine beide matrijsdelen tegen elkaar drukt. We hebben bewust gekozen voor het merk Demag, omdat zij marktleider zijn op het gebied van energiezuinige machines. 

Ten opzichte van zijn voorganger is deze machine inderdaad een stuk zuiniger: het scheelt maar liefst 35%! Deze Demag spuitgietmachine verbruikt dan ook maar de helft van de energie die een waterkoker verbruikt (1,2 kW/h t.o.v. 2,4 kW/h)! Voor 2023 hebben we in de planning om de volgende machine in de grote range ook te vervangen voor een volelektrische machine.  
  
Dit past helemaal in onze gedachtegang Duurzaam produceren door o.a. zonnepanelen, ledverlichting, hergebruik van materialen en dus ook energiezuinige machines. We proberen processen zo in te richten dat er geen onnodige energie wordt verspild, dat we uitval tot een minimum beperken en we streven naar 100% recycling. 

We hebben niet alleen een nieuwe machine, er is ook een nieuwe kraanbaan van Demag geplaatst in onze werkplaats. Deze kraanbaan bestrijkt de hele hal. Hierdoor kunnen onze gereedschapsmakers en technische dienst weer veilig werken met de zware matrijzen en machineonderdelen. De maximale hijscapaciteit van de nieuwe kraanbaan is 5 ton. Daar kunnen we weer even mee vooruit!

Bent u benieuwd naar kunststof spuitgieten bij Hollarts? Ontdek dan hier meer informatie.

Op de afbeeldingen ziet u de nieuwe kraanbaan en machine in onze hal. 

Demag kraanbaan 

Demag machine

Een machine zuiniger dan een waterkoker!
Zuinige Demag

Ga terug