Duurzame grondstoffen: er is steeds meer mogelijk!

Geplaatst op: 15-12-2022

Duurzaamheid is belangrijk voor ons, maar ook voor onze klanten. Er is steeds meer vraag naar producten gemaakt van duurzame grondstoffen, zoals post consumer recycled material: kunststof gemaakt van het plastic afval dat u en wij thuis weggooien.

Duurzaamheid is een hot item momenteel. En niet voor niks: we maken met een heleboel mensen heel intensief gebruik (of misbruik) van een niet al te grote planeet. Dat kan anders en dat moet anders. Kunststof staat niet echt bekend als duurzaam, maar doordat afval steeds beter gescheiden wordt, is er steeds meer mogelijk. Daardoor kunnen we kunststof steeds beter hergebruiken. Lees ook ons artikel over de DSPLY: van eenmalig naar meermalig gebruik

Wij zetten ons in door steeds op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden om duurzamer te produceren. De vraag naar producten gemaakt van duurzame grondstoffen neemt toe en aan die vraag voldoen wij graag.

Post consumer recycled material is materiaal dat afgedankt is door de consument. Het afval dus, wat u en ik thuis in de zak van Plastic Heroes gooien. Verpakkingen van vleeswaren, snoep, melkpakken, drinkflessen zonder statiegeld, plastic dat om groente en fruit zit en een heleboel meer. 

Eerder werd dit plastic afval altijd gerecycled tot grondstof voor zwarte producten. In het afval zitten een heleboel verschillend gekleurde producten en verschillende soorten kunststoffen die niet goed van elkaar te scheiden waren. Werken met dit materiaal als grondstof werd dus soms vermeden omdat het gewenste product een bepaalde kleur of kwaliteit moest hebben. Zonde, natuurlijk. Waar het duurzaam kán, willen we het duurzaam doen!

Van hoogwaardig naar hoogwaardig

Hoogwaardige producten werden dus vooral gerecycled naar laagwaardige producten. Downcyclen, noemen wij dat. Gelukkig kan het ook anders. We zijn blij en trots te kunnen zeggen dat wij inmiddels hoogwaardige producten in allerlei kleuren kunnen leveren, gemaakt van post consumer material. 

Onze recycler kan het afval inmiddels zo secuur uitsorteren en hergebruiken, dat wij van die grondstoffen prima producten kunnen maken in allerlei kleuren, zoals off-white, pastelgroen of lichtroze. Grote delen van de Basky zijn al gemaakt van deze duurzame grondstof en binnenkort volgt er een ander mooi product. 

Ideeën?

Heeft u inspiratie opgedaan? Een idee voor een mooi én duurzaam product? Neem contact  met ons op! Wij denken als innovatieve productontwikkelaar graag met u mee. Van idee tot product, alles onder één dak – met intensieve samenwerking en korte lijnen. Want Hollarts is ook: Uw duurzame visie in kunststof gegoten. 

Duurzame grondstoffen: er is steeds meer mogelijk!
Plastic Afval

Ga terug