Welkom Theo Gijsberts!

Geplaatst op: 28-06-2022

Het Hollarts-team is uitgebreid met Theo Gijsberts. Als Design & Project Engineer is hij van A tot Z betrokken bij de totstandkoming van onze producten, dus van idee tot en met het daadwerkelijke product in handen van onze klant. Met ruim 30 jaar ervaring in het spuitgieten, is Theo een waardevolle aanvulling voor het team, waar we erg blij mee zijn!

We hebben een echte vakman toegevoegd aan ons team!

Naast industrieel ontwerpen ligt zijn kracht in het uitvoeren van haalbaarheidsprincipes, productoptimalisatie en redesign. Zich bezighouden met het complete plaatje, bijvoorbeeld een product lichter maken, de assemblage vereenvoudigen of aanpassingen doen die gebruiksgemak opleveren.

Theo vindt het fijn dat de lijnen bij Hollarts kort zijn. Hierdoor is het goed te doen om verschillende medewerkers bij het project te betrekken, zonder het overzicht te verliezen.

‘Alle stappen in het proces zijn belangrijk en daarmee dus ook de mensen die aan die verschillende stappen werken. We kunnen een mooi idee bedenken, maar als verderop in het proces blijkt dat het niet uitvoerbaar is staan we alsnog met lege handen. Daarom raadpleeg ik in het voortraject al mensen die later ook betrokken zijn in het proces. Waar moeten we aan denken bij het ontwikkelen van de matrijzen? Kunnen we de losse onderdelen wel in elkaar zetten zoals we het bedacht hebben, hoe zorgen we ervoor dat het product zó verpakt wordt, dat het niet beschadigt bij het uitpakken? De kennis van de werkvloer is hierbij onmisbaar.’

Bijkomend voordeel is dat de verschillende medewerkers op deze manier weten welke productie er binnenkort aankomt. Ook voelen ze zich er dan meer bij betrokken. Werken aan iets waarover je zelf hebt kunnen meedenken is meestal leuker. Theo vertelt dit enthousiast.
‘Ik ben best een people manager, niet alleen maar bezig met de techniek. Ik merk dat de persoonlijke verantwoordelijkheid groter wordt en tegelijkertijd realiseren we ons dat we het samen doen.’

Omdat Theo al lang in de sector werkt, kende hij Hollarts natuurlijk al van naam. ‘Hollarts is een bekende speler in dit wereldje. De innovatieve inslag spreekt me erg aan: duurzamere producten ontwikkelen en gebruik maken van bio-based kunststof bijvoorbeeld. Maar ook het onder de loep nemen van investering, technieken of matrijzen vind ik interessant, of ergonomie om daarmee de duurzame inzetbaarheid van personeel te verbeteren. Mooi dat ik daar nu aan mee kan werken.’

Handig: standplaats Didam is niet ver van Doetinchem, waar hij woont met zijn zestienjarige zoon. Ook heeft hij een héle leuke vriendin, toekomstplannen samen zijn in de maak.
In zijn vrije tijd is Theo een enthousiast sporter. Niet meer zo fanatiek als vroeger, toen hij op landelijk niveau aan hardlopen deed en squash-instructeur was, maar toch: hij geeft spinninglessen en gaat graag wielrennen of mountainbiken.

Moeten we verder nog wat van hem weten?
‘Mijn streven is altijd om iets voor het bedrijf te doen, zodanig dat de klant uiteindelijk tevreden is. Dan is het eigenlijk altijd goed.’

Lijkt ons een prima uitgangspunt, Theo. Welkom bij Hollarts en veel werkplezier gewenst!

Welkom Theo Gijsberts!
IMG 0137

Ga terug