Alles netjes in orde bij Hollarts

Geplaatst op: 09-11-2023

Ding dong, wij komen even controleren of alles hier in orde is. Nou ja, zo gaat het niet helemaal natuurlijk, maar daar komt het wel op neer. Hoe dat precies zit, leest u hieronder. Spoiler alert: beide audits gingen goed.

In oktober hebben we twee audits gehad, namelijk voor de ISO 9001 en de FSSC 22000. 

ISO is een systematiek om de kwaliteit te kunnen borgen door middel van structuur en procedures. FSSC 22000 heeft betrekking op het produceren onder strenge voedselveilige omstandigheden. 

Zo’n ISO- of FSSC-certificaat wordt afgegeven voor de duur van 3 jaar (1 cyclus). In het eerste jaar krijg je een volledige audit op je gehele bedrijf en alle te toetsen processen. In het 2e en 3e jaar krijg je een tussentijdse toets en bij het goedbevinden van de auditor wordt het certificaat verlengd. Dan kun je door naar het volgende jaar.  

De audit voor de ISO is een geplande, jaarlijkse audit die één dag duurt en waar we met vlag en wimpel voor geslaagd zijn. De FSSC22000 is ook een jaarlijkse audit, maar deze wordt onaangekondigd uitgevoerd. Dat is best spannend, omdat je dan pas echt weet of je altijd audit-klaar bent. Hij duurt ook langer: twee dagen. Ook deze audit hebben we goed doorstaan.

Een groot compliment voor alle collega’s die dit mogelijk hebben gemaakt!

We kunnen van alles bedenken, maar uiteindelijk moeten de procedures goed worden uitgevoerd, anders val je door de mand. De verlengde certificaten zijn een bevestiging dat we samen goed bezig zijn.  

Alles netjes in orde bij Hollarts
Audits Hollarts

Ga terug