Welkom Ruud Hulshof!

Geplaatst op: 22-09-2022

Sinds 1 augustus jl. is ons team Kwaliteitsdienst uitgebreid met Ruud Hulshof. Ruud is er samen met zijn collega's verantwoordelijk voor dat onze producten blijven voldoen aan de afgesproken kwaliteitseisen en specificaties. In dit artikel stellen we Ruud graag aan je voor.

'Juist het samenwerken met veel anderen vind ik leuk!'

Ruud heeft een schat aan werkervaring in de sector Transport & Logistiek. Ooit begonnen met een bijbaantje in een magazijn, heeft hij daarna zo'n beetje alle afdelingen en functies wel gezien. Planner, teamleider, chauffeur: Ruud is het allemaal geweest. 

Twee jaar geleden was hij toe aan iets anders en begon hij als werkbegeleider/jobcoach bij Maak BV in Doetinchem, een productiebedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen biedt. In de rol van jobcoach begeleidde hij onder andere medewerkers van hen die voor Hollarts werken, bijvoorbeeld op de afdeling Assemblage. 

‘Zo leerde ik Hollarts van binnen kennen als een heel leuk bedrijf met een mooie club mensen en een prettige sfeer.’ 

Toen hij hoorde dat er een vacature vrijkwam op de kwaliteitsafdeling, heeft hij zijn kans gegrepen.

‘Heel fijn dat Hollarts vertrouwen in me had. Ik was natuurlijk al een tijdje betrokken bij het reilen en zeilen vanwege de mensen die ik begeleidde en kende zo langzaamaan al aardig wat mensen, wist wat af van de werkwijze en processen en mijn indruk was positief. Andersom blijkbaar ook. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te leren. Daarnaast ben ik heel nauwkeurig, een pietje precies. Dat heb je wel nodig in deze functie.’ 

De medewerkers Kwaliteitsdienst zijn nauw betrokken bij zowel de start van nieuwe alsook lopende productieprocessen. Wanneer er een nieuw product gelanceerd wordt, houden zij nauwlettend in de gaten of het product voldoet aan de eisen die zijn gesteld en afspraken die zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan gewicht, kleur, maatvoering, verpakking en assemblage.
Bij lopende processen is het belangrijk te checken of na enige tijd deze eisen nog steeds worden gehaald. Daarvoor worden er regelmatig steekproeven gehouden.

‘Ja, producten uit de hal halen voor steekproeven hoort er zeker bij. Checken, wegen, meten, eventueel uit elkaar halen en weer in elkaar zetten. Maar dat betekent niet dat ik de hele dag bij een weegschaal of met een liniaal sta. Juist het samenwerken met veel anderen vind ik leuk en ik denk ook dat daar mijn kracht ligt.’

Als kwaliteitsmedewerker heeft Ruud contact met de mensen die in de bedrijfshal aan de machines werken, maar bijvoorbeeld ook met de afdelingen Assemblage, Logistiek en de Ontwerpafdeling. Het is leuk dat hij nu vanaf de andere kant nog steeds betrokken is bij de mensen die hij eerst begeleidde.
‘Met z'n allen zorgen we ervoor dat we goede producten afleveren. Dat kan alleen maar als we samenwerken.'

Dat zijn werk zo afwisselend is, vindt hij een groot pluspunt. Ruud is enthousiast en gedreven, hoopt zich op deze nieuwe werkplek volop te kunnen ontwikkelen.
‘Er is nog zoveel te leren en weten. Kunststof heeft niet zo'n geweldig imago, maar ik merk aan alle kanten dat Hollarts er alles aan doet hun producten en processen zo duurzaam mogelijk te maken. Dat ik daaraan kan bijdragen, vind ik alleen maar mooi.’

En buiten het werk? Ruud doet graag leuke dingen met zijn gezin. Hij heeft een vrouw voor wie hij alweer elf jaar geleden vanuit Lichtenvoorde naar Didam trok. Hij kan het nu dus lopend af naar zijn werk. Samen hebben ze een dochter van zes.
Iets afspreken met vrienden vindt hij ook gezellig: samen voetbal kijken of gewoon wat drinken.
‘Ook pak ik graag de racefiets, maar daar heb ik niet zoveel tijd voor. Of nou ja, ik máák er niet zoveel tijd voor. Ik geef altijd mijn agenda de schuld...’

Dat zullen vast meer mensen herkennen, Ruud. Wij wensen je heel veel werkplezier, welkom bij Hollarts!

 

Welkom Ruud Hulshof!
Ruud

Ga terug