SPUITGIETTECHNIEKEN

Naast het standaard spuitgieten van kunststof producten behoren ook gasinjectie, in-mould-labelling (IML), hotstamping en het digitaal bedrukken van kunststof producten tot onze mogelijkheden.

IML (In mould labeling)
Bij het IML spuitgieten wordt een label tijdens het spuitgietproces in de matrijs gebracht. Deze wordt tijdens het spuitgietproces onlosmakelijk onderdeel van het product.
Des te groter het label des te complexer het proces. Hollarts is in staat zowel kleine maar ook zeer grote labels tot wel 1000 mm lengte te verwerken.
Nadat het label is ingebracht in de mal vindt het spuitgietproces plaats waarbij het label en het ingespoten polymeer zich onlosmakelijk aan elkaar verbinden.
Het eindresultaat is een product met een slijtvast label welke bruikbaar is voor vele toepassingen zoals langdurige herkenning (barcodes o.i.d) of creatieve toepassingen.
De mogelijkheden in deze creatieve sfeer zijn eindeloos.


Gasinjectie
Spuitgieten met gasinjectie is een techniek waarbij er holle ruimten in een product worden gecreëerd. Deze worden tijdens het proces gevuld met een inert gas; veelal stikstof.
Hierdoor wordt met minder materiaal toch een sterk product gevormd. Hollarts heeft zich gespecialiseerd in deze techniek. Tijdens het spuitgietproces wordt het product geïnjecteerd
met stikstof. Dit onschadelijk gas drukt het kunststof tegen de buitenwand van de matrijs. De stikstof wordt vervolgens afgevoerd en laat een holle ruimte achter. Spuitgieten met
gasinjectie heeft verschillende voordelen. Door de geringere wanddikte is de cyclustijd te bepreken en is het grondstofgebruik lager. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? 
Neem dan contact met ons op, wij geven u graag het juiste advies!


Terug