Nieuwe machines: sneller, stiller én zuiniger

Geplaatst op: 18-12-2023

Wij zijn trots op ons high-tech machinepark en houden dit graag up-to-date. Daarom zijn er, op de valreep van dit jaar, twee nieuwe Sumitomo-Demag spuitgietmachines naar ons onderweg. Die komen in de plaats van machines die na jarenlange trouwe dienst toe zijn aan vervanging.

Wij hebben gekozen voor een Demag IntElect2 450/920-3000 met een sluitkracht van 450 ton.De IntElect2 is volledig elektrisch, waardoor alle machinebewegingen elektrisch worden aangestuurd en er daarvoor geen hydraulische componenten meer nodig zijn.Dit heeft direct invloed op het energieverbruik en de nauwkeurigheid van de machine.

Daarnaast wordt er een Demag El-Exis SP 580/1020-4200 geïnstalleerd.Vanwege de sluitkracht van 580 ton is er gekozen voor een hybride variant waarmee bepaalde machinebewegingen nog wel hydraulisch worden aangestuurd.Zo kunnen we toch over de gewenste sluitkracht beschikken in combinatie met een significante reductie van het energieverbruik.

Bijkomend voordeel is dat beide machines ook nog eens 40% minder geluid produceren.Dat is wel zo prettig voor onze medewerkers.

Met deze mooie aanwinsten zijn wij helemaal klaar voor 2024!  Heeft u een idee voor een mooi product? Neem contact met ons op! 

Nieuwe machines: sneller, stiller én zuiniger
450 En 580

Ga terug