Hollarts neemt als kennispartner deel aan het Brancheplan Verpakkingen

Geplaatst op: 25-03-2024

Hollarts is onlangs gevraagd om als kennispartner deel te nemen aan het Brancheplan Verpakkingen. We zijn gevraagd ons aan te sluiten bij het Brancheplan vanwege onze kennis van oplossingen in de logistiek.

John den Breems, commercieel directeur bij Hollarts: 'We focussen ons daarbij vooral op producten voor meermalig gebruik. We hebben veel verschillende klanten met elk hun eigen wensen en eisen. Daardoor hebben onze medewerkers ervaring met en kennis van allerlei mogelijkheden.

Zo produceren we ladingdragers met mogelijkheden voor track & trace, kratten die geschikt zijn voor closed loopsystemen, maatwerkoplossingen zoals klap- of vouwbare ladingdragers en we hebben veel ervaring met verschillende poolsystemen. Ook het overzicht van wat er te koop is op ladingdragergebied in de branche heeft onze aandacht.'

Het Brancheplan Verpakkingen is begin 2022 opgesteld met en voor de installatiebranche en gericht op het verminderen, verduurzamen en hoogwaardig hergebruiken van de verpakkingen in de installatiebranche.

Allard Froon, Innovation & Business Development Manager: 'Wij nemen binnen het Brancheplan deel aan kennissessies en het is fijn te merken dat onze inbreng wordt gewaardeerd. Veel leden zien maar een deel van de keten: ze zijn producent van technische onderdelen, eigenaar van een groothandel of hebben een installatiebedrijf dat bedrijven en particulieren bedient. Wij overzien het grotere geheel omdat we ons met onze producten in al deze sectoren en supply chains begeven.

We kregen terug dat de verschillende partijen meestal niet heel erg bezig zijn met verpakkingen. Een producent van koppelingen voor waterleidingen heeft bijvoorbeeld weinig kennis van de verschillende mogelijkheden om die koppelingen zo duurzaam mogelijk te vervoeren. Dat is immers niet hun focus. Vaak wordt een kartonnen doos gekozen, die in veel gevallen niet de duurzaamste oplossing biedt.

In de kennissessies onderzoeken we welke oplossingen er nu gebruikt worden, wat de mogelijkheden zijn en welke eisen de verschillende stakeholders hebben. Ieder heeft zo zijn eigen wensen. Soms zijn er grote, lichte ladingdragers nodig, soms kleine maar zeer stevige en alles wat daartussen zit. Wij zien combinaties in die wensen en eisen en geven ideeën voor mogelijke oplossingen.'

De ambitie van het Brancheplan is om toe te werken naar een circulaire economie, waarbij de deelnemers het gebruik van primaire grondstoffen van verpakkingen en het verpakkingsafval minimaliseren. Hiermee dragen zij bij aan de circulaire ambities van de Rijksoverheid om 50% minder primaire grondstoffen te gebruiken in 2030.

Dit past perfect bij de duurzame visie van Hollarts. Duurzaamheid zit bij Hollarts niet alleen in de gebruikte materialen en de eindproducten. Wij bestuderen ons complete proces en alles daaromheen om steeds de volgende stap te kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid.

Om de ambitie van het Brancheplan te realiseren is samenwerking tussen alle schakels in de keten essentieel: van verpakkingsleverancier, fabrikant, groothandel en installateur tot eindgebruiker en afvalinzamelaar. Door gezamenlijke inspanning kunnen we meer bereiken. Wij leveren daar graag een bijdrage aan!

Wilt u ook meer weten over duurzame oplossingen? Neem contact met ons op! 

Hollarts neemt als kennispartner deel aan het Brancheplan Verpakkingen
Hollarts Kennispartner Brancheplan Verpakkingen

Ga terug