Afstudeerstage Industrieel Product Ontwerpen bij Hollarts

Geplaatst op: 12-03-2024

Finn-Sébastien Goed studeert Industrieel Productontwerpen aan de HAN in Arnhem en zit in zijn laatste jaar. Het komende halfjaar gaat hij afstuderen bij Hollarts.

Hoe ben je bij Hollarts terechtgekomen? 
Vanuit de HAN heb ik een lijst gekregen met bedrijven waar eerdere afstudeerders hun eindstage hebben gedaan. Ik heb een aantal bedrijven van deze lijst gemaild en gebeld, maar steeds kreeg ik geen reactie. Tot ik op een dag Hollarts een mail stuurde. Ik kreeg vrijwel meteen een telefoontje van Allard Froon. Ik had niet vaak meegemaakt dat bedrijven zelf het initiatief tot contact namen en ik vond dit een erg goed teken!  

Hollarts is gewoonweg een heel goede plek om als IPO’er af te studeren. Een heel groot deel van de producten die vandaag de dag gemaakt worden, worden door middel van spuitgieten geproduceerd. Het is dus enorm waardevol als Industrieel Ontwerper om daar meer kennis over te hebben. 

Hoe zijn je eerste paar weken verlopen? 
Erg goed! Hollarts heeft een standaardprocedure om nieuwe stagiairs te laten integreren in het bedrijf. Dit houdt in dat je met een aantal afdelingen van het bedrijf een dag (of een paar uur) meeloopt. Ik ben al een dagje meegelopen met de productie en ik heb meegekeken met het salesteam. In korte tijd heb ik al veel geleerd. Voor Hollarts is het belangrijk dat hun stagiairs een goede start maken in hun bedrijf. Daarom doen ze er veel moeite voor.  
Daarnaast ben ik natuurlijk al begonnen met een plan schrijven voor het komende halfjaar.  

Wat is je opdracht? 
Ik ga me bezighouden met een nieuwe verpakking die Hollarts aan het ontwikkelen is. Het product zelf is al vrij ver ontwikkeld voor een specifieke markt, maar nog niet geschikt voor andere markten. Mijn opdracht is om te onderzoeken welke markten het meest interessant zijn voor dit product. Vervolgens om dit product geschikt te maken voor deze markten. Een erg brede opdracht, maar dat zie ik als een leuke uitdaging! Ik heb namelijk nog geen ervaring met het doen van marktonderzoek. Hier ga ik gaandeweg dus erg veel over leren. 

Waar kijk je het meest naar uit? 
Ik kijk het meeste uit naar het realiseren van de uiteindelijke producten. Dit ga ik doen door middel van een 3D-printer. Ik heb nog niet veel ervaring met 3D-printen, maar ik heb erg veel zin om hier meer over te leren. Daarnaast heb ik erg veel zin in de ideecreatie. Hierin kan ik echt mijn creatieve denkwijze kwijt. 

Wij wensen Finn-Sébastien een fijne en vooral leerzame stage toe!

Ook stagelopen bij Hollarts? Neem contact met ons op!

Afstudeerstage Industrieel Product Ontwerpen bij Hollarts
Finn Bij Hollarts

Ga terug